Hazautazási lehetőség az Egyesült Államokban rekedt magyar állampolgároknak

Public service announcement on flights from the US to Central Europe as Honorary Hungarian Consul.


Hazautazási lehetőség az Egyesült Államokban rekedt magyar állampolgároknak

FIGYELEM! IDŐPONTVÁLTOZÁS

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a cseh légitársaság a különjárat indítását 2020. április 16-ára halasztotta. A járat továbbra is Miamiból (Florida állam) a nemzetközi repülőtérről, várhatóan a délutáni vagy esti órákban.


A különjáraton a szlovák állampolgárok mellett helyet biztosítanak más államok, köztük Magyarország állampolgárai részére is. A járat előreláthatóan Pozsonyba érkezik, de ez még változhat, annak megfelelően, ha többen jelölnek meg más államot preferált úticélként (a regisztrációkor kell megadni a célországot).


A Pozsonyból, vagy más szomszédos országból történő Magyarországra jutást a Magyar Kormány biztosítja a magyar állampolgárok részére.


A regisztráció és az utazási költség megfizetése a légitársaságnál lehetséges ez alábbi linken: https://forms.gle/PuWaqvvPfA5eF1JV8

A légitársaság információi alapján az utazási költség várhatóan economy osztályon 1.100 EUR/fő, business osztályon 1.800 EUR/fő. 2 év alatti gyermek esetén az utazás ingyenes.

A légitársaság mihamarabb meg kívánja hozni a végleges döntését a repülőgép indításáról így kérjük, hogy amennyiben élni kívánnak a lehetőséggel, sürgősen, lehetőleg minél hamarabb regisztráljanak. Ezt követően a légitársaság közvetlenül, e-mailen keresi meg a regisztráltakat az útiköltség (bankkártya használattal történő) megfizetése érdekében.


FONTOS TUDNIVALÓK:

· a járatra való regisztrációval az utasnak nyilatkoznia kell arról, hogy nem tesztelték koronavírusra pozitív eredménnyel;

· az utazáshoz szükséges érvényes útiokmánnyal az utasoknak rendelkezniük kell.

· a miami reptérre az utasoknak önállóan kell eljutniuk.

· a Miami Magyar alkonzulátus a reptéren segíti állampolgáraink repülőgépre szállását;

· orrot és szájat takaró maszk vagy sál viselése kötelező az utazás során.


Amint további részletek állnak rendelkezésre az utazással kapcsolatban, a Külképviselet illetve a légitársaság haladéktalanul tájékoztatja Önöket.


0 comments

Recent Posts

See All